14. 10. 2024

Veletrh pracovních příležitostí 2024

Veletrh pracovních příležitostí 2024 překonal rekordní počet návštěvníků Další ročník Veletrhu pracovních příležitostí se uskutečnil dne 10. října 2024 v prostorách Domu kultury Hodonín. Ve čtvrteční den si našlo cestu na veletrh téměř tisíc návštěvníků z řad studentů závěrečných ročníků středních škol a učilišť, uchazečů o zaměstnání i široké veřejnosti. Doprovodný program ve formě odborných přednášek na […]

Veletrh pracovních příležitostí 2024 překonal rekordní počet návštěvníků

Další ročník Veletrhu pracovních příležitostí se uskutečnil dne 10. října 2024 v prostorách Domu kultury Hodonín. Ve čtvrteční den si našlo cestu na veletrh téměř tisíc návštěvníků z řad studentů závěrečných ročníků středních škol a učilišť, uchazečů o zaměstnání i široké veřejnosti. Doprovodný program ve formě odborných přednášek na téma „Dovednosti nezbytné pro úspěch v práci, Jak získat náskok ještě před začátkem kariéry a Jak zvládnout pracovní pohovor“ tentokrát prezentovaly poradkyně Mgr. Eva Hošková a PaeDr. Miluše Těthalová.

Celkově se na veletrhu představilo dvacet jedna firem z řad významných zaměstnavatelů celého regionu. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo uspořádat tuto významnou akci. Velmi nás potěšil zájem z řad široké veřejnosti a množství návštěvníků, uchazečů o zaměstnání, kteří migrují na trhu práce.“ uvádí ředitelka OHK Hodonín, Mgr. Markéta Kostelecká, za hlavního organizátora Veletrhu pracovních příležitostí 2024.

V rámci doprovodného programu se zájemci mohli dozvědět, jak se co nejlépe připravit na pracovní pohovor ve firmě a vytvořit si osobní portfolio v aplikaci Start iD. Celou akcí provázel hodonínský moderátor Matěj Motyčka, uvádějící „Potěšilo mne, že doprovodný program na letošním veletrhu 2024 byl zajímavý a inspirující. Na většinu přednášek se dostavil hojný počet studentů i zájemců o práci.“

Současně proběhlo při veletrhu pracovní setkání vystavovatelů za účasti ředitele ÚP-PKM Hodonín Ing. Radka Hořáka, kde byly prezentovány například dotační možnosti pro zaměstnavatele a zaměstnance včetně aktuální situace na trhu práce. „Jsme rádi, že jsme mohli propojit i tuto možnost k navázání spolupráce.“ Dodává Hořák, ředitel ÚP-PKM Hodonín.

Situace na trhu práce je v regionu mnoho let podobná, a i letos se na veletrhu objevily firmy, které se jej zúčastnily úplně poprvé. „Přínosem je, že zaměstnavatelé využívají tento nástroj a uvědomují si jeho důležitost z hlediska náborování, budování image, PR a interakce s veřejností. S celou přípravou na veletrh a průběhem akce pomáháme vystavovatelům v rámci našeho pravidelného informačního semináře. Letošní ročník shledávám jako velmi vydařený,“ raduje se Kostelecká, ředitelka OHK Hodonín.

Mezi vystavovateli byly společnosti jako AHORN CZ, Groz-Beckert Czech, GRITEC, Fosfa, Karel Kaňák, MND, Munters Czech, LISI AUTOMOTIVE Form, Linde Material Handling, Project Controls, Stavební firma PLUS, VAG a další. „Standardně se snažíme mít pro návštěvníky veletrhu připravenu širokou nabídku aktuálně volných pracovních pozic napříč trhem práce, byť to v našem regionu není nejjednodušší,“ uvádí pořadatelé veletrhu. Spolupořadatelé veletrhu byli město Hodonín, ÚP-PKM Hodonín a Jihomoravský kraj.

Spousta zájemců o práci si na akci přinesla životopis nebo firmám zanechali své kontakty.  „Snažili jsme se připravit co nejzajímavější den pro všechny návštěvníky veletrhu. Dle zpětné vazby získaly firmy desítky kontaktů na potenciální zaměstnance. To nás moc těší, a i do budoucna nám dává smysl pořádat tento náborovo-marketingový projekt,“ dodává k veletrhu Kostelecká, ředitelka OHK Hodonín.

„Byla to výborně zorganizovaná a skutečně vydařená akce s hojnou účastí návštěvníků. Z pohledu vystavovatele oceňujeme perfektní zázemí a servis, který nám byl dopřán a neustále se zlepšujedoplnil Jiří Nejezchleba, výrobní ředitel společnosti Project Controls s.r.o., našeho významného zaměstnavatele v regionu.

Další veletrh je naplánován na 9. října 2025. Více informací o veletrhu a vystavovatelích mohou zájemci najít na webu www.ohkhodonin.cz.